Εύκολες συνταγές

Φτιάχνοντας γεμιστές αγκινάρες

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για γεμιστή αγκινάρα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Οι αγκινάρες μας χωρίζονται από τους μίσχους τους και πλένονται καλά και τα μπαγιάτικα φύλλα αφαιρούνται και πετιούνται. Έπειτα, τα τελικά φύλλα απορρίπτονται κόβοντας από τη μέση της αγκινάρας. Φτάνοντας στο μπολ της αγκινάρας, της οποίας τα φύλλα είναι χωρισμένα, καθαρίζεται με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Στη χύτρα ταχύτητας παρασκευάζεται νερό με λεμόνι. Οι καθαρισμένες αγκινάρες στοιβάζονται. Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες πρέπει να προσέχουμε να μπει μέσα τους ο χυμός λεμονιού που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα μας. Ξύνουμε τα εξωτερικά μέρη από τα κοτσάνια των αγκινάρων και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λευκά μέρη σαν φασολάκια και τα ρίχνουμε στις αγκινάρες που θα βράσουμε. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, το βράζουμε για μισή ώρα στη χύτρα ταχύτητας.
για μέσα
Τσιγαρίζουμε τον κιμά μας με κρεμμύδια, ανακατεύουμε και άλλα υλικά και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα, μετά σβήνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Αδειάζουμε το νερό από τις ψημένες μας αγκινάρες και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά μας. Φτιάχνουμε νερό με τον πελτέ ντομάτας μέχρι να φτάσει στη μέση των αγκινάρων, ξανακλείνω το καπάκι της χύτρας ταχύτητας μας και ψήνω για 30 λεπτά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button